MIREIA BORDONADA MIREIA BORDONADA

BIO

Barcelona, 1979

Graduada en fotografia per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya l’any 2007, ha dedicat de ple la seva carrera professional a la fotografia documental. En l’àmbit de la docència va ser membre i fundadora del Centre de fotografia FUGA, escola especialitzada en fotografia documental. Ha impartit tallers i cursos en el mateix centre i també a Ruido Photo on va realitzar el projecte de fotografia participativa a Can Brians i Joves 2011, 2012 i 2019, amb els interns de la presó de joves de 4 camins.
En la mateixa línia, sota el paraigües de l’associació MiRu, ha impartit el taller de fotografia participativa i cocreació de comunicació visual per la “Campanya de comunicació contra el capitalisme clandestí” a Benín (Àfrica Occidental, 2022). Pel que fa a la seva obra pròpia com a fotògrafa aquesta gira al voltant dels marges socials i el conflicte. Va ser finalista de la 19è beca Fotopres amb el Projecte “Ulster Punk: Rebels amb causa”. Ha projectat i presentat el seu treball en diferents trobades fotogràfiques com Photoespaña, Domèstic de Photographic Social Vision, Tràfic en el CCCB, Ojo de pez Photo Meeting, les vetllades fotogràfiques del Visa Pour l’Image, etc. Ha publicat els seus treballs en revistes com, el Periòdico, XL Setmanal, Sapiens, Piel de foto, Positive Magazine, Zazpika, Va! entre els anys 2010 i 2017
Després de realitzar un postgrau de direcció de fotografia a l’ESCAC (2022) comença la seva trajectòria en el món del cinema amb el Vídeo i foto del Making of del documental “Baula” sobre els 5 premiats del CONCA amb la productora audiovisual Quepo (2022) i Vídeo del Making of del curtmetratge “Pocos, buenos y seguros” dirigit per Ales Payá i Gorka Lasaosa. (2022)
Actualment és membre fundadora de l’associació MiRu (mirada rumiant) i coordinadora dels projectes fotogràfics i processos de creació participatius.

email: mireia.eire@gmail.com  IG: mireia.bordonada